Walt Disney избра жена за председател на борда за първи път

...
Walt Disney избра жена за председател на борда за първи път
Коментари Харесай

Disney за пръв път ще бъде ръководен от жена

Walt Disney избра жена за ръководител на борда за първи път в 98-годишната история на развлекателния колос. Сюзън Арнолд, която е член на борда на Дисни от 14 години, ще наследи Робърт Айгър в края на тази година, предава. 

Сюзън Арнолд се причисли към борда на шефовете на компанията през 2007 година Преди това тя е била оперативен изпълнителен шеф на капиталовата компания за дялови вложения The Carlyle Group (CG.O). Била е и в управителния съвет на компании като Procter & Gamble и McDonald`s. 

" Очаквам с неспокойствие да продължа да прислугвам дълготрайните ползи на акционерите на Disney и да работя в тясно съдействие с основния изпълнителен шеф Боб Чапек, до момента в който той надгражда вековното завещание на компанията за креативен достижения и нововъведения ", сподели Сюзън Арнолд в изказване.

" Сюзън е извънредно почитан изпълнителен шеф, чийто богат опит, непоколебима честност и експертна преценка са скъпи за компанията, откогато тя за първи път се причисли към борда през 2007 година ", споделя Айгер, който би трябвало да се пенсионира в края на годината.

Нейното предопределение идва, когато огромните компании се отдалечават от управническите структури, където функциите на основен изпълнителен шеф и ръководител се заемат от едно и също лице след напън от специалисти по корпоративно ръководство, вложители и в някои случаи регулатори да разделят двете основни позиции.

Напускането на Айгер бележи края на една епоха за Disney. По времето, когато той е основен изпълнителен шеф, Disney направи редица огромни придобивания, в това число поглъщането на Pixar, Marvel, Lucasfilm и 21st Century Fox. През 2016 година компанията откри първия си тематичен парк и курорт в континентален Китай.

Междувременно, няколко други ръководители на Disney оповестиха проекти да изоставен до края на тази година, в това число ръководителят на студиото Алън Хорн, президентът и основен креативен шеф на Disney Branded Television Гари Марш и основният консултант на компанията Алън Бравърман.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР